PINTA Grodziskie 3.0
PINTA Grodziskie 3.0,
ocen: 2 |
Nazwa: | PINTA Grodziskie 3.0 |
Browar: | Browar Pinta, Browar na Jurze |
Voltaż: | 2.6% |
Rodzaj: | Grodziskie |
Opis producenta: | Skład: słody Weyermann pszeniczny „Grodziski” wędzony dymem z dębu, słód Weyermann jęczmienny wędzony dymem z buku, chmiel Lubelski (PL), drożdże Fermentis Safbrew S-33. Piwo pasteryzowane. Niefiltrowane. Ekstrakt: 7,8% wag. Alkohol: 2,6% obj. Wartość IBU: 20 Grodziskie – oryginalne polskie, lekkie i jasne piwo górnej fermentacji. Przygotowywane ze słodów dymionych i polskiego chmielu Lubelskiego. Jako PINTA warzymy regularnie piwo w tym stylu od 2011 roku ale poszukując ideału eksperymentujemy. Przedstawiamy Grodziskie 3.0, w którym użyliśmy mieszanki słodów pszenicznych i jęczmiennych, wędzonych dymem z dębu oraz buku. PINTA Grodziskie gasi pragnienie. Naprawdę. |
Dziabnij recenzję
Zaloguj się aby dodać recenzję.
Dzień po Grodziskim 2.0 przyszedł czas na wersję 3.0. Jak zawsze, nawet jeśli nie mam wiele do powiedzenia na temat piwa to lubię się trochę po wylewać pisząc reckę, tak tutaj pierwszy raz streszczę się niezwykle krótko. Grodziskie 3.0 to – jak dla mnie – Grodziskie 2.0 + nieco większy „dymek”, czyli odrobinę lepiej wyczuwalna wędzoność. I w zasadzie tyle. Pozdrawiam. Mariusz Mix Kolanko. Wiadomości.
Trochę słabsze niż 2.0
W powonieniu bardzo intensywna woń jakby wędzonego sera. A w smaku treść, którą rozkoszować się miałem już przyjemność w wersji 2.0. Naprawdę dość intensywna, wytrawna, wędzona nuta towarzyszy nam tutaj od początku do końca. Niestety porównując obie wersje zaproponowane przez Pintę muszę napisać, iż ta poprzednia bardziej przypadła mi do gustu. W swoim charakterze była po prostu smaczniejsza, niemniej nie zmienia to faktu, iż „Grodziskie 3.0” to udane piwo i tyle.