19764
 
 
 
La Trappe Dubbel (Holandia)

La Trappe Dubbel (Holandia)

dodano 07.04.2015 w kategorii: Zagraniczne. Napisano 2 komentarze.
nachmieleni.pl

La Trappe Dubbel (Holandia), 6.5 out of 10 based on 2 ratings
  • La Trappe Dubbel (Holandia)
Ocena ogólnie:
VN:R_U [1.9.22_1171]
6.5ocen: 2
Nazwa: La Trappe Dubbel (Holandia)
Browar: De Koningshoeven
Voltaż: 7%
Rodzaj: Dubel
Opis producenta:

Alc. 7% vol. Ingredients: water, barley malt, glucose syrup, hops, yeast.

Beautiful and authentic with a warm brown colour. It has a fresh and soft aromatic character with a touch of sweetness. Brewed with water from our own spring.

La Trappe Trappist ale has been brewed by The Koningshoeven brewery at the Cistercian abbey of Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven since 1884. The unique ales are created with patience, love, passion and traditional craftsmanship on the basis of the secret recipes of the Trappist monks.

wyskrobano

recenzje

Wyskrob recenzję

Zaloguj się aby dodać recenzję.

  • Wypił 1621 piw
    Brat Założyciel Zawsze Nachmnielony
    Brat Józef ocenił to piwo:
    ogólnie:7Zawisza Czarny

    Na plus
    Bez omdleń, niemniej nie miałbym nic przeciwko kolejnemu starciu z tym piwem. To zaczęło od zerowej piany i cudownej woni będącej konglomeratem ciemnych słodów i karmelu. W smaku niestety już takiego szału nie było. Generalnie smakowało jak taki klasyczny belgijski dubel, dość wytrawny w charakterze i subtelnie okraszony nutą karmelową. Na plus zapisuje trunkowi ułożenie piwa, które budziło szczery szacunek. Generalnie jednak choć trunek mi smakował to o maślane oczy mnie nie przyprawił. Tak czy inaczej warto się zmierzyć.

  • Wypił 584 piwa
    Wiarus Bractwa Nachmielonych
    Brodzisław ocenił to piwo:
    ogólnie:6Po-średniak

    Holenderski browar produkujący typowe, belgijskie ale. Dubbel z zawartością 7% lekko rozczarowuje. 
    Po przelaniu do szkła (kielich do belgijskiego piwa) połowy zawartości butelki zobaczyłem pod światło piękny przejrzysty rubin. Piana beżowa z drobnych i średnich pęcherzy szybko opadła, nie pozostawiając śladu na szkle. Po dolaniu reszty ukazał się nieciekawy widok w postaci grubych farfocli (drożdżowych) unoszących się w płynie. 
    Aromat delikatny, ciemnych słodów i karmelu oraz alkoholu. W smaku jest bardziej wytrawnie z dodatkiem ciemnych owoców typu wiśnia i śliwka. Z czasem daje o sobie znać wysokie wysycenie, zaś alkohol objawia się ciepłem w żołądku.
    Pity pod koniec stycznia tripel zrobił na mnie lepsze wrażenie. Czeka jeszcze na swoją kolej quadrupel. 

Recenzje piw