Jabłko w Piwie
Jabłko w Piwie,
ocen: 2 |
Nazwa: | Jabłko w Piwie |
Browar: | Browar Kormoran |
Voltaż: | 4.5% |
Rodzaj: | Jabłkowe |
Opis producenta: | Piwo o smaku jabłkowym, pasteryzowane. Skład: woda, słód jęczmienny, naturalny sok jabłkowy, cukier, chmiel, aromat naturalny. Zawiera słód jęczmienny. Ekstrakt 14% wag. Lekkie, orzeźwiające, tradycyjnie warzone i długo leżakowane piwo z dodatkiem naturalnego soku jabłkowego – starannie dobranej kompozycji czterech odmian jesiennych: Antonówka, Lobo, Idared i Cortland oraz jednej letniej: Vista Bella. |
Zaaplikuj recenzję
Zaloguj się aby dodać recenzję.
O dziwo jest nieźle
Przyznam się szczerze, że nie oczekiwałem po tym piwie nic szczególnego. Nabyłem je głównie z kronikarskiego obowiązku. Przeleżało na półce ze 2 miechy zanim się w końcu zdecydowałem je otworzyć. Tymczasem, ku mojemu lekkiemu zaskoczeniu jest wcale niezłe. Nie ma mowy o fajerwerkach, ale jak na piwo smakowe daje radę. Nie jest za słodkie, lekko wytrawne smaku, całkiem orzeźwiające. W smaku piwa nie przypomina, lecz posiada jak na piwa smakowe przyzwoity zasób mocy – 4,5% alk. Podsumowując, daję 6, a w smakowych nawet 8. Choć nie wiem czy nabędę je ponownie.
Piwa regionalne cieszą się podobno coraz wiekszą popularnością, choć w sklepach (przynajmniej po sprzedaży) – tego nie widać. Jabłko w piwie – jak dla mnie średnie, niby czuć smak owocu, ale nie do końca. Niczego mi z zachwytu nie urwało, ale nie odrzuciło mnie. Można wypić, ale na pewno nie jako aperitif. Ave !