Dr Jekyll
Dr Jekyll,
ocen: 1 |
Nazwa: | Dr Jekyll |
Browar: | Browar Raduga, Browar Wąsosz |
Voltaż: | 4.6% |
Rodzaj: | Pszeniczne |
Opis producenta: | Składniki: woda, słód pszeniczny, słód jęczmienny, sok z yuzu, chmiel Magnum, drożdże. Ekstrakt: 12% wag. Alkohol: 4,6% obj. Piwo jasne niefiltrowane, pasteryzowane. Dr Jekyll zaleca lekką pszenicę z wyjątkowym owocem – Yuzu. Oczarował nas jego bogaty aromat, na który składają się nuty grejpfruta, mandarynki, limonki, pigwy, białych winogron, ziół i dębu. Yuzu jest jednocześnie kwaśny i cierpki, ale też kwiatowy, jak kwiaty pomarańczy. Czy to zbyt wiele w jednej butelce? Otwórz i sprawdź! |
Zasadź recenzję
Zaloguj się aby dodać recenzję.
Kwasior
Skończyły się niestety chyba czasy kiedy poczciwy hefeweizen oznaczał konglomerat goździka z bananem. Ilość kwaśnych pszenic wypuszczanych teraz przez craftowy rynek mnie osobiście trwoży i smuci, gdyż właśnie kwas był składową, która mnie od nich odepchnęła lata temu. Ta propozycja wpisuje się w nowe trendy. Zaczęła od słabej piany i kwaskowej woni o pszenicznym charakterze. W smaku było podobnie i dało się w nim nawet wyczuć wyraźnego banana tylko cóż z tego skoro wszystko gniótł konkretny kwas dominując piwo. Zmęczyłem dla procentów zupełnie bez emocji. Repeta nie grozi a i na same pszenice zacznę chyba uważać.