19410
 
 
 
Corsendonk Pater (Belgia)

Corsendonk Pater (Belgia)

dodano 20.03.2015 w kategorii: Zagraniczne. Napisano 3 komentarze.
nachmieleni.pl

Corsendonk Pater (Belgia), 7.7 out of 10 based on 3 ratings
  • Corsendonk Pater (Belgia)
Ocena ogólnie:
VN:R_U [1.9.22_1171]
7.7ocen: 3
Nazwa: Corsendonk Pater (Belgia)
Browar: Brouwerij Corsendonk
Voltaż: 7.5%
Rodzaj: Dubel
Opis producenta:

Piwo ciemne. Zawiera jęczmień. Piwo podane gorney fermentacyi.

spłodzono

recenzje

Spłódź recenzję

Zaloguj się aby dodać recenzję.

  • Wypił 1621 piw
    Brat Założyciel Zawsze Nachmnielony
    Brat Józef ocenił to piwo:
    ogólnie:7Zawisza Czarny

    Ciasteczkowe

    Zaczęło od niezłej piany, która wybiła od razu i dała radę na dystansie. W naprawdę intensywnym zapachu czuć było ciasto, po prostu. W smaku było podobnie. Szczerze pisząc po raz pierwszy spotkałem się z piwem, które tak jednoznacznie kojarzyło mi się z ciastem i właściwie głównie z nim. Warto jeszcze dodać, że trunek był naprawdę konkretnie nagazowany. Ogólnie piwo do wypicia choć nie będę krył, że spodziewałem się większych fajerwerków.

  • Wypił 656 piw
    Wiarus Bractwa Nachmielonych
    Brother Watson ocenił to piwo:
    ogólnie:8Szlachcic

    Z czytanych ostatnio recenzji widzę, że nie tylko ja odwiedziłem Lidla w wiadomym celu. Miałem tą całą serię zacząć od niezbyt przypadających mi do gustu wszelkiej maści BLONDów, ale skoro ktoś już się napocił żeby dodać to piwko, to jakżeby nie skorzystać :). Co tu dużo pisać, wizual potwierdzam, dodam tylko, że brąz jest raczej z tych ciemniejszych, bo kolega nie sprecyzował. Zapach dość subtelny, ale zgodny z poniższym. W smaku faktycznie czuję kwasek, ale nie jest nachalny. Bardziej, jak dla mnie, na przód wysuwa się właśnie karmel i palone słody z minimalną goryczą. Zaczynam żałować, że zacząłem od tego, bo mam jednego dubla mniej.

  • Wypił 584 piwa
    Wiarus Bractwa Nachmielonych
    Brodzisław ocenił to piwo:
    ogólnie:8Szlachcic

    Kolor brązowy z rubinowymi refleksami pod światło. Piana beżowa dosłownie eksplodowała po przelaniu do szkła. Opadła, pozostawiając gruba warstwę na ściance z kielicha, z którego piłem.
     
    Aromat typowy dla belgijskich dubli – nuty ciemnych słodów, karmelowe i drożdże. Podobnie jest w smaku, ale …delikatniej. Piwo z początku wydawało mi się wodniste, ale efekt ten zanikł w trakcie picia. Pojawiła się kwaskowość, która w połączeniu z wysokim wysyceniem „zaatakowała” brzegi języka. Do tego też doszła nuta palona i gorzkiej czekolady. Dobra rzecz!

Recenzje piw