Cantillon Rose do Gambrinus (Belgia)
Cantillon Rose do Gambrinus (Belgia),
ocen: 1 |
Nazwa: | Cantillon Rose do Gambrinus (Belgia) |
Browar: | Brasserie Cantillon |
Voltaż: | 5% |
Rodzaj: | Lambic |
Opis producenta: | Ingredients: water, wheat, malted barley, hops, raspberries (200 gr/l). The Rose de Gambrinus Cantillon is obtained by macerating fresh raspberries in two years old Lambic. Its complex aromas and sour taste make this unique beer an excellent thirst-quencher. Keep at a temperature of 12°-15° and serve at 6°-7°. Beer with taste evolution. In order to fully appreciate the fruity taste of the Rose de Gambrinus, it is best to drunk it within one year after the purchase. To be drunk preferably within ten years after the bottling date. |
Zarzuć recenzję
Zaloguj się aby dodać recenzję.
Piwniczno kwasiorowe klimaty
Nie napiszę, że nie było treści, bo była. Nie napiszę, że nie czuć było rzemiosła, by było czuć. Z pewnością też nie napiszę, że było smacznie, znośnie, pijalnie, do wypicia, bo również nie było. Było przede wszystkim piwnicznie. Jechało tym aromatem zarówno w zapachu jak i smaku. Do tego w tym drugim dochodził gigantyczny kwas, który najzwyczajniej w świecie wykręcał paszczę. Czuć było owoc, coś jakby wiśnię lub jej rejony, niemniej wszystko dominował kwas od którego na dystansie aż ciarki po plecach przechodziły. Dla osoby, która go nie trawi konsumpcja tego specjału była najzwyklejszą w świecie walką o dopicie i tyle. Udało się ale o jakiejkolwiek frajdzie z konsumpcji mowy być nie może. Dla mnie przygoda z rodzaju traumatycznych i tyle.