21300
 
 
 
Baciar

Baciar

dodano 05.07.2015 w kategorii: Polskie. Napisano 2 komentarze.
nachmieleni.pl

Baciar, 7.0 out of 10 based on 3 ratings
  • Baciar
Ocena ogólnie:
VN:R_U [1.9.22_1171]
7.0ocen: 3
Nazwa: Baciar
Browar: Pracownia Piwa
Voltaż: 6%
Rodzaj: Saison India Pale Ale
Opis producenta:

Alk. Obj. 6,0%, BLG 14°, IBU 70 Składniki: Woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, chmiel, drożdże. Opis i szczegóły o piwie www.pracowniapiwa.pl Piwo górnej fermentacji – niefiltrowane, niepasteryzowane. Nalewać pozostawiając osad na dnie butelki.

wetknięto

recenzje

Wetknij recenzję

Zaloguj się aby dodać recenzję.

  • Wypił 1621 piw
    Brat Założyciel Zawsze Nachmnielony
    Brat Józef ocenił to piwo:
    ogólnie:6Po-średniak

    Jednostrzał

    Zaczęło się od dzikiej piany niestety z grubych bąbli co spowodowało, że ta zwinęła się migiem. W zapachu zapachniało klasycznym belgijskim blondem. W smaku również zaatakował człowieka dość agresywny w charakterze blond. Był pazur, owoce z taką sobie goryczką. Było też dość konkretnie wytrawnie i niestety w sumie dość średnio jak na te rejony. Za wytrawne to piwo jak na moje preferencje. Niestety z pewnością nie wrócę.

  • Wypił 584 piwa
    Wiarus Bractwa Nachmielonych
    Brodzisław ocenił to piwo:
    ogólnie:8Szlachcic

    Kolor zmętnionego bursztynu. Piana jasna początkowo obfita głównie z drobnych pęcherzyków, opadła do malej warstwy, pozostawiając ślad na szkle.
    Z butelki walnęło cytrusami i drożdżowymi nutami plus szampan. W szkle wygrała belgijskość, zaś chmiele amerykańskie stanowią z początku tło. Są też przyprawy korzenne i … kwiaty. Z czasem, gdy piwo ogrzało się, wyszła paleta cytrusowych  owocowych aromatów chmielowych – głównie tropikalnych owoców tych w słodszej odmianie. Ogólnie aromat jest orzeźwiający, choć wkurza mnie ten kwiatowy dodatek.
    W smaku wyczuwalna jest intensywna goryczka kontrowana słodami, odrobinę karmelowymi i kwaskowymi. Są także wyczuwalne nuty belgijskie – drożdżowe i ów słynny 4-winylogwajakol (fenol) w postaci nut korzenno – goździkowych. Goryczka grejpfrutowo/ziołowa lekko zalega na języku.
    Średnie wysycenie pasuje do stylu. Alkohol dobrze ukryty co najwyżej odczuwalny jest w postaci lekkiego szczypania w język.
     
    Piwo jest pół-wytrawne i stanowi mieszankę belgijskich klimatów oraz amerykańskich, nowofalowych chmieli.

Recenzje piw